luni, 1 noiembrie 2010

Buletin de stiri


Hola! Hej! Hi!

Astazi o sa incerc sa fiu un fel de Andreea Esca al blogosferei (pfuai ce pretentios suna...) si am sa va prezint stirile de final de octombrie.

Incepem cu meteo:

A-nceput de ieri să cadă
Câte-un fulg, acum a stat

De stat a stat in poezie si in imaginatia lui Cosbuc pentru ca in Suedia, in Gävle o sa stea pe la sfarsitul lui aprilie.
Altfel spus a inceput iarna in Suedia. Am inceput sa cred ca o sa ajung un practicant al sporturilor de iarna nu neaparat din placere ci din necesitate.  Lumea pe forumuri discuta de cauciucuri de iarna, ținte, ghete speciale and stuff.
Ca sa aveti o imagine cam ce poate sa insemne iarna in Gävle va invit sa va uitati un pic aici:

Va recomand sa lasati sunetul pornit, in cazul meu a ajutat. Parca il si vedeam pe Mos Craciun pe strazile orasului...

Stiri pe scurt

Pana sa ajungem in Gävle am cautat sa mai profitam de vremea frumoasa de pe aici. Trebuie sa va spun ca inca lumea e pe plaja, se merge in tricou si se sta la terase. De stat la terase stau ei, spaniolii. Cred ca daca cineva vrea sa dea peste cap Spania ar trebui sa interzica terasele si siesta. Ar fi dezastru. Nu cred ca exagerez cand zic dezastru pentru ca aici in Spania tocmai a avut loc un Campionat de siesta. Au zis ca  scopul campionatului e de a raspandi ideea ca obiceiul siestei trebuie aparat si practicat.
Prin urmare, decizia de a ma stabil la un moment dat in Spania imi pare din ce in in ce mai buna.

Va spuneam ca intentionam sa ajungem la Zoo in Barcelona. Am si ajuns si sa stiti ca e la fel ca in Bucuresti. Difera doar unele mici detalii: asta e muult mai mare, sunt muult mai multe animale care par muult mai vesele, e muuult mai bine organizata. In rest e la fel;)
La intoarcere evident ca ne-am incurcat in trenuri desi am intrebat si tot intrebat ce si cum. Ma gandesc ca e un fel de sport aici sa te plimbi la intamplare cu trenul sau sa stai prin diferite gari pe care nu le cunosti...

Stirile continua cu ultimele informatii de pe frontul lingvistic suedezo - roman

Aici lucrurile incep sa se schimbe. In favoarea mea dar nu putem vorbi despre un „blitzkrieg”. Mai degraba ma gandesc ca razboiul meu cu limba suedeza duce spre razboiul de 100 de ani. E cu asedii si alte tactici de invaluire.
Am noroc cu Andrei care se dovedeste a fi un tactician mult mai bun ca mine si deja ne vorbeste in suedeza, face propozitii scurte.
Am inceput sa inteleg mai multe din cantecele lui insa mai si ridic din umeri cu nonsalanta. Tot ce sper e ca pe acolo pe la gradinita sa nu ii invete si injuraturile suedeze si apoi eu sa-i zambesc si sa-i fac din ochi.
Pana una alta au avut petrecere de Halloween unde au cantat mare parte din cantecele invatate. Probabil au scontat ca obtin efectul de halloween daca toata lumea canta in suedeza...
In cazul meu a functionat, noroc ca efectul trece cu bere iar aici e o bere destul de buna;)

Pentru ca sunt un om „mic” si uneori imi place sa ma razbun pentru chinurile indurate la cursurile de suedeza am sa inchei cu un banc.
Q: What do you call a beautiful swede?
A: Lucky.
Am lasat bancul in engleza pentru ca poate din intamplare mai citeste si vreun suedez blogul asta...

Incepe o noua luna si vor urma alte teste, alte informatii despre Suedia si suedezi. Despre toate acestea intr-un nou buletin de stiri.

Pana atunci va salut cu drag si va trimit ganduri bune!
Ciprian

P.S. Ca sa raspund unor intrebari nerostite: Da, intalnirea dansanta de sambata seara a devenit un obicei. Pana acum insa am reusit sa ma fofilez de pe ringul de dans si sper sa ma tina norocul in continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu